Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Η τέλεια σχέση υπάρχει;


Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η τέλεια σχέση υπάρχει μόνο στα μυθιστορήματα και στον κινηματογράφο. Κι ότι πρέπει κανείς να κάνει τους άπειρους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις προκειμένου να έχει έστω  μια μέτρια σχέση.

Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι η τέλεια σχέση σαφώς και υπάρχει.
Βέβαια κάτι τέτοιο είναι προϊόν ωριμότητας  των δυο συντρόφων. Προϋποθέτει ότι και οι δύο έχουν ενηλικιωθεί συναισθηματικά, έχουν πάρει στα χέρια τους τη ζωή τους και έχουν μάθει να διαχειρίζονται τον εαυτό τους με τις πολλαπλές συναισθηματικές του διακυμάνσεις. Προϋποθέτει ότι έχουν μάθει να βλέπουν μέσα τους αυτό που υπάρχει κάτω και πέρα από κείνο που φαίνεται. Έτσι έχουν πιθανότητες να αντιμετωπίσουν τις ενδεχόμενες τριβές και να κρατήσουν τη σχέση ζωντανή κι ελκυστική σε βάθος χρόνου.

Όμως, όπως όλα τα πράγματα στη ζωή είναι προσωρινά  το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις.
Μας αρέσει να πιστεύουμε στο «για πάντα» και μας καθησυχάζει επίσης, μόνο που κάποιος με εσωτερική επίγνωση και προσωπικά  βιώματα ξέρει καλά ότι
 «τα νέα που μας έφερε μας χάιδεψαν τ’ αυτιά,  μα απέχανε πολύ απ την αλήθεια…» όπως έλεγε το παλιό γνωστό τραγουδάκι.

Εγώ λοιπόν πιστεύω στην ιδανική σχέση και στην ύπαρξή της.
Ωστόσο κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για την διάρκειά της.
Κι αυτό πονάει…


2 σχόλια:

  1. ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗ ΤΕΛΕΙΑ ΣΧΕΣΗ,ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΠΩΣ ΤΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ... ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι ειναι Μαντώ μου αλλά αυτές ειναι δύσκολες συνειδητοποιήσεις και δύσκολες αποδοχές. Γι αυτο οι περισσότεροι αρκούνται στο να ριχνουν το βάρος στους άλλους κι ετσι δεν αναλαμβάνουν οι ίδιοι τις ευθύνες τους. Πάντως όπως και νάχει καθε συνειδητοποίηση μας κάνει πιο πλούσιους εσωτερικά και κατ' επέκταση καλυτερους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή